4. Serietidningar utgivna i Svagiska Unionen

Ur ”A La Prima” sid 88:

Strax därpå har regnet upphört och de två herrarna kan fortsätta sin vandring genom det brokiga Goi. Värmen torkar gatan och eftermiddagssolen bländar.

Tobaksaffären ligger längst ner i Diamantbacken på höger sida. En liten bjällra hänger på trädörren. Den pinglar trevligt när dörren öppnas. Herrarna stiger in. Tobakslukten är påträngande i den dunkla lilla lokalen. Föreståndaren är en liten man som kallas ”gubben James”. Han hostar ideligen. Han skiner upp när han ser Konrad och för att se lurig ut försöker han blinka med ena ögat. Fast det går inte. Han blinkar med båda gluggarna på en gång.
Innan Konrad har fått köpa sina cigaretter hinner den lilla pojken med ballongen före. Pojken pekar på seriemagasinen. Det finns en hel del att välja på och grabben kan inte riktigt bestämma sig. Valet står mellan Atombomber-mannen eller Trix Magasin. Ja, redan ett år efter att Harry Lima hade hittats den där disiga morgonen i Norra Kanalen har detta otäcka ämne förvandlats till en tecknad följetong.
1956 kostade Atomber-mannen 13 centimes och Trix-magasinet 17.

Här är NYA TRIX MAGASINET nr 11 1964:Nr 11 1964

 

 

Även i den Svagiska Unionen stiger priserna.
1956 var Trixmagasinet en liten serietidning som kostade ynka 17 centimes, men fem år senare omformades tidningen och blev Nya Trix-magasinet, ”nya TM” som ynglingarna sa. 1964 fick man betala 75 centimes –  inräknat omsättningsskatten – för ett fräscht nummer med rysaren ”Dr. Fleischmann Strikes Again”. 1967 hade priset stigit till hela 1 pax 50 centimes (inkl. oms), men nummer 12 innehöll såväl en spännande följetång om ”Demonen” som Rocco mötte som ett reportage om den hemlighetsfulla ”La Donna” …

 

NYA TRIX MAGASINET nr 12 1967:

Nr 12 1967 Aaoch!

För ett besök i den Svagiska unionens sydligaste del, den Gula Regionen, klicka här.