Filmer

Se filmen ”MODERNA TIDER

Mysteriet i Rio - Moderna TiderFilmen ”MODERNA TIDER”
– en resa från Primaborgen till den Gula Regionen!

” – Satt som ett spett i länsman …”
Hon begrep inte ett dyft vad han menade, men det gjorde ingenting, hon var överväldigad. Cigaretten som hängde lätt på hans kraftiga underläpp, det släpande tonfallet och hatten välplacerad lite snett på hjässan som kontrast till hans i övrigt nonchalanta klädsel. Det var mycket han sa som var egendomligt, men hans ömsom verserade och ömsom åmiga choser gjorde ett fräckt och annorlunda intryck. Till en nattklubb i Rio hade hon gjort sällskap med en man som hennes vänninor hade kallat galgfågel och filur. Nog var något förändrat i henne, men hon var en äventyrerska i röd klänning. När de klev ut från Cosima Show insisterade han på att de omedelbart skulle lämna den stora staden och fara söderut. Hon sa inte emot.
Emellertid, de kom inte iväg samma afton. Under förevändning att han skulle uträtta ett ”spionuppdrag” så försvann han vid midnatt. Han nämnde något om ”regeringens plan för sopor” vilket hon tolkade som ett av hans vanliga särpräglade skämt. Att han i själva verket just lämnat Kliniken, och att hans uppdrag som mullvad var avslutat, skulle hon aldrig få veta. Dagen därpå gnistrar solen genom lövverket i Rio Trädgårdar. Deras möte på Aveny Opera är svärmiskt. De lämnar Primaborgen i en stulen bil, en Galaxie Sunliner 61. Det blir en flykt där frestelserna övergår i diverse förvecklingar och påfrestningar. Efter tvenne veckor når de den Gula regionen, där de lämnar bilen på en strand. Av en händelse hamnar de på en mystisk ö långt ut i havet. Där är det varmt och skönt, palmerna vajar för Monastralen och det coelinblå havet upphör aldrig att fascinera. Dock, deras relation blir ansträngd. Mannen i hatt vill läsa böcker och filosofera. Kvinnan i rött är uttråkad och vill träffa folk. Hon insisterar på att de ska bege sig till staden Fleure. Paret tar in på ett litet hotell i de gamla kvarteren. Det är oklart vad som händer på hotellrummet på Rue de la Cloches, men morgonen därpå är kvinnan i rött försvunnen. I mars 1962 tog mannen i hatt tåget tillbaka till huvudstaden … 
Det finns en annan beskrivning av vad som hände (som det också det skrevs om på sidan 4 i Prima Rapport Måndagen 2 Mars 1964):
Tutta Turstig hade lust för äventyr i allmänhet vilket kom henne att söka sig till kretsar där man levde högt och farligt. På 50-talet umgicks hon flitigt med representanter från den Brauniska Frihets-rörelsen. Det skulle sluta mycket olyckligt. En marsnatt 1962 fann man hennes döda kropp på en fiskebåt utanför Hockeyön. Hennes röda klänning var oigenkännlig. Spåren ledde snart till den s. k. ”frihetskämpen” Graham Farish. Han hade tidigare verkat som kontraspion åt Kranzenstein under kodnamnet ”Grafaar 00”. I dimman på Plats Rocherfelt i Primaborgens stadsdel Largo försvann han för sista gången. Detta skedde strax efter mordet på Turstig. Detta öde gäckar ännu allmänheten.
Det är Moderna Tider i den Svagiska Unionen.

________________________________________________________________________________

Se filmen LiLLA MYSTERIET i NYA GOI

LILLA MYSTERIET I NYA GOI (för hemsidan, liten) På TV-Nyheterna visades 17 mars 2016 ett fem minuter långt inslag .  Se det här!